Vegan en Veggie Vriendelijk

Uit eigen ervaring weet ik dat het niet gemakkelijk is om als vegetarier of veganist lekker uit eten te gaan . In het bijzonder wanneer je in 'gemengd 'gezelschap vertoeft . Ikzelf was in het begin van Sassy's vegetarier en mijn partner 'omnivoor ' 🤩. Ik had al lang het idee en de droom om zelf een 'bijzonder ' eethuisje uit te baten . En ik vond het een goed idee om gelijke keuzes aan te bieden voor vegetariers en alles eters . Ikzelf ben een grote fan van de mediterraanse keuken , waar men veel verse groenten , en verse kruiden gebruikt . Het is een eerlijke , lekkere en gezonde keuken waar heel veel variatie en creativiteit mogelijk is . Ondertussen ben ik overtuigd veganist , en mijn man is vegetarier . De keuze om lekker veganistisch uit eten te gaan is nog beperkter. Tevens merk ik dat er nog steeds een groot 'onbegrip ' of gebrek aan kennis heerst over vegan-food , in de meeste keukens . Vandaar dat ik zeer gedreven ben om ook de veganistische keuze in mijn eethuisje te verruimen . 
Door de uitgebreide keuze voor iedereen , kan iedereen hier lekker samen  eten , zonder vooroordeel of onbegrip , met respect voor elke keuze die elke klant verkiest . Ik kan op die manier mensen op een ongedwongen manier  sensibiliseren om diervriendelijker te gaan eten . Of er heerst op zijn minst een sfeer van  bewustwording . 😉. Die zowel mens als dier ten goede komt .
Enjoy !
Sassy .

Goed om weten

Uit onderzoeken en statistieken zijn volgende feiten naar voor gekomen ;
*een evenredige keuze aan vegetarische gerechten in een eetgelegenheid verminderd de onderlinge conflicten tussen mensen die in groep uit eten gaan . Niemand , ongeacht zijn /haar keuze van eetgewoonten voelt zich uitgesloten of asociaal .
Uit een Aramark enquete (2006! ) bleek dat meer dan 30% van de studenten vegetarische keuzes willen als ze uit eten gaan .

* Steeds meer niet-vegetariers voegen vleesloze recepten toe aan hun repertoire van maaltijden . Van kieskeurige tieners tot diéters die zoeken naar' magere' of gezondere maaltijden tot mensen die allergisch zijn aan zuivel of andere produkten tot diegene die graag een gemakkelijke keuze hebben tussen ' koosjer' voeding . Vegetarische maaltijden zijn perfect voor gasten met allerlei verschillende overtuigingen . 

*Een recente 'poll ' toont aan dat meer dan 60 % van de hedendaagse restaurantgangers een vegetarische optie op de menukaart verkiezen , ongeacht hun dagelijkse eetgewoonten .